30/05/2007

fictieve verkiezing - Gent - élections fédérales fictives Gand

19.05.2007 - GAND - Elections 'fédérales' dans le Veldstraat

Conformément à la tradition maintenant bien établie, B Plus a organisé des pseudo-élections, où des flamands ont pu voter pour des candidats francophones. Ci-dessous vous lirez le communiqué de presse qui a été rédigé après l'action.

Op Zaterdag 19 Mei 2007 organiseerde het Comité Oost-Vlaanderen van B PLUS in GENT een fictieve verkiezing waar aan de voorbijgangers en geïnteresseerden de gelegenheid werd aangeboden hun stem uit te brengen op Franstalige kandidaten en/of politieke partijen. Door deze actie wilde B PLUS het voorstel propageren om bij de federale verkiezingen, een deel van de Kamerleden te laten verkiezen op lijsten met dezelfde kandidaten voor gans het land. Dergelijke acties werden reeds gevoerd in Antwerpen, Luik en Namen.
Na de telling van de stemmen, bleek uiteindelijk LOUIS MICHEL de grote overwinnaar te zijn, die samen met zijn partij (MR-FDF) 43,42% van de 228 uitgebrachte stemmen op zijn naam kon schrijven.


RESULTATEN

AANTAL UITGEBRACHTE STEMMEN: 228

BEHAALDE STEMMEN PER PARTIJ:

MR-FDF: 99 – 43,42%
PS: 44 – 19,30%
CDH: 36 – 15,79%
ECOLO: 27 – 11,84%
Blanco/ongeldige stemmen: 22 – 9,65%

VOORKEURSTEMMEN:

Louis MICHEL: 63
Elio DI RUPO: 30
Didier REYNDERS: 27
Joëlle MILQUET: 21
Melchior WATHELET: 6
Isabelle DURANT: 6
Laurette ONKELINX: 6
Jean-Michel JAVAUX: 5

 

DSC02876_edited

 

DSC02879_edited


20:45 Écrit par Ensemble pour une Belgique pleine d'avenir - Samen voor een Belgi dans Général | Lien permanent | Commentaires (1) |  Facebook |

Commentaires

Projet Contre la Violence Betreft unieke samenwerking project "versmelting van de 4 gewesten"

Als activistisch kunstenaar ben ik op zoek naar een samenwerking om een nieuw anti-geweld symbool te creëren in chocolade. De hand van Vlaanderen in chocolade bestaat reeds. Een kunstenaar uit Wallonië (Marcel Taton) heeft reeds interesse dit idee te ondersteunen en momenteel zoek ik nog een Brussels kunstenaar en een kunstenaar uit de Oost-kantons om een identieke creatie te maken van de Vlaamse hand maar met de symbolen van hun gewest.

Deze 4 chocoladen handen worden samengebracht te (chocoladestad??) om te versmelten onder een warmtebron naar een nieuwe creatie.
De nieuwe creatie zou bestaan uit de visie van de 4 gewestkunstenaars over een nieuw antigeweld symbool voor België in chocolade. Een mal van deze nieuwe creatie wordt gemaakt en onder de handen geplaatst ten einde de versmelting van de 4 gewesthanden op te vangen.
Hoe deze creatie van de kunstenaars over de versmelting van de 4 gewesten er zal uitzien? blijft voor ons allen tot het bereikte een spannend moment.

Alvast is mijn doelstelling een streven naar meer "Eenheid in onafhankelijkheid" voor een geweldloze toekomst.Wat ik bedoel met meer "Eenheid in onafhankelijkheid" is dat wij als 4 afzonderlijke entiteiten wel kunnen streven naar een beter evenwicht, een betere samenwerking met elkaar, versmelten en in elkaar overvloeien, het in elkaar overgaan van gemengde culturen tot één kunstwerk, dit is het eigenlijke proces. Laten wij alvast beginnen tegen alle vormen van geweld te zijn in onze samenleving. Het leven kan voor iedereen veel mooier zijn indien men zich losrukt van afhankelijk of onafhankelijkheid. Vandaar een streven naar een Belgisch symbool tegen alle vormen van geweld door een proces van versmelting van 4 entiteiten.


Indien er interresse zou bestaan in dit uniek project samen te werken, mag u altijd contact op nemen voor een verkennend gesprek. Een eventuele samenwerking of ander voorstel altijd welkom.

De peterschappen voor dit initiatief in Vlaanderen worden ondersteund door dhr Federaal-volksvertegenwoordiger Stefaan Van Hecke en dhr Federaal-volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. De peterschappen voor Wallonië, Brussel en de Oost-kantons staan nog open.

Met vriendelijke groeten Enca Caen,
Ambassadeur vredesgemeente Merelbeke.

Écrit par : Enca Caen | 06/10/2009

Les commentaires sont fermés.